Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” reprezentată în cadrul proiectului educațional ”Counselling Social Educator students in internship”

În perioada 12-14 iunie 2017, la București,  în cadrul Centrului Româno-Danez pentru Starea de Bine ( wellbeing) a Copiilor în parteneriat cu VIA University College din Danemarca și Fundația Filantropia, a fost susținut în Grădina Botanică din Cotroceni un curs de specializare, în limba engleză, ”Counselling Social Educator students in internship”,  dedicat coordonatorilor de practică din cadrul instituțiilor sociale, educaționale – din cadrul rețelei de parteneri pentru practica de specialitate desfășurată de studenții de la VIA University College. 

Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a dat curs invitației la acest eveniment, părintele Director Ilarion Mâță nominalizând coordonatori de practică (internship) pe Liliana Pânzaru, psihologul centrului și Pr. Alexandru Pânzaru, care au reprezentat centrul din Hârja la acest curs de specializare susținut de Ophelia Achton, International Coordinator, Lecturer of science and outdoor pedagogy, Biologist, M.A. in Children’s and Youth`s Culture, M.A. of Science Didactics, Via university College Department of Social Education.

Printre obiectivele evenimentului s-au numărat prezentarea programelor de formare de la VIA, scopul practicii derulate de studenții danezi și responsabilitățile aferente în vederea identificării modalităților de cooperare cu instituțiile de practică din România. S-a discutat de asemenea despre provocările identificate, dificultățile existente ca urmare a experiențelor anterioare de practică pentru găsirea soluțiilor de remediere și îmbunătățire a cadrului de cooperare.

În urma acestui curs, reprezentanții centrului social de la Hârja au primit un certificat de specializare din partea VIA University College, urmând ca în scurt timp să fie demarate procedurile legale de colaborare.

(Pr. Alexandr Pânzaru)