Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a primit vizita ambasadorului Marii Britanii

11 Decembrie 2016

Excelența Sa, Paul Brummell, împreună cu familia sa și alte oficialități, a vizitat ieri, 10 decembrie 2016, Centrele sociale ale Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

 

Paul Brummell a participat la un eveniment cultural organizat de Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și Asociația ”Copiii în sânul familiei”, la Sala Paraclis bisericesc din cadrul complexului social – medical. Aici învitații de seamă au luat parte la un concert de colinde susținut de beneficiarii celor două instituții după care au vizitat centrele sociale ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de la Hârja.

Întâlnirea cu tinerii voluntari de la Colegiul ”Dimitrie Cantemir” din Onești, a fost un moment emoționat  în condițiile în care, tinerii au avut posibilitatea să adreseze mai multe întrebări diplomatului englez. Paul Brummel i-a îndemnat să nu își părăsească țara din dorința de a câștiga mai mulți bani în occident, ci să își ofere experiența și credința României, țară care se va dezvolta și va avea suficiente resurse pentru o viață decentă. Ambasadorul a adăugat faptul că nu resursele financiare sunt cele care aduc împlinirea umană, ci credința și familia, valori fundamentale care pot înălța omul pe cele mai înalte culmi.

Pr. Ilarion Mâță, președintele asociației și inspector eparhial în cadrul Sectorului Social – Filantropic, a oferit familiei domnului ambasador daruri realizate de copiii și vârstnicii beneficiari ai instituției și o icoană cu Sf. Parascheva, ocrotitoare Eparhiei Romanului și Bacăului, ca semn de prețuire și recunoștință a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim față de implicarea domniei sale în relațiile bilaterale culturale și sociale cu instituția pe care o coordonează.