Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a aderat la Grupul de Acțiune Locală ”Valea Trotușului”

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, unul dintre ONG-urile eparhiei a aderat la GAL ”Valea Trotușului”, entitate ce gestionează și prin intermediul căreia se finațează proiecte locale de interes comunitar.

Prioritățile Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” sunt de natură social - medicală, cultural – educațională, zootehnic – agrară și de economie socială.

În cadrul Adunării Generale a GAL-ului  se regăsesc  instituții publice și private, Consiliul Județean Bacău, 17 Unități Teritorial-Administrative și 36 de entități private (agenți  economici și ONG-uri).

„Asociația ”Sf.Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și-a afirmat interesul pentru dezvoltarea și consolidarea unor activități din domeniul social – medical, finanțarea personalului ce deservește unul sau mai multe servicii, aparatura  și instrumentele de specialitate din domeniul economiei sociale, finanțarea unor structuri generatoare de venit sau de infrastructură, construirea unor entități care să aplice prin intermediul  unor programe complementare. Este o oportunitate de a putea oferi ulterior expertiza necesară sprijinirii unor alte instituții similare sau parohii din mediul rural pentru a genera activități de sustenabilitate”, a afirmat Pr. Ilarion Mațâ, președintele Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.