Așezarea pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Parohia Slobozia II, Protopopiatul Sascut

Pentru credincioșii Parohiei Slobozia II, din comuna Stănișești, județul Bacău, praznicul  "Izvorul Tămăduirii" a fost un prilej de mare bucurie duhovnicească, întrucât, la ceas de rugăciune, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe aceste meleaguri, a fost așezată piatra de temelie pentru un nou sfânt locaș.

În seara zilei de vineri, 03 mai 2019,  părintele Arhim. Pimen Costea, vicar - administrativ, delegat al Ierarhului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei Slobozia II, pentru a marca un eveniment istoric: sfințirea pietrei de temelie pentru o nouă biserică în această comunitate păstorită de părintele Grama Marian. 

În prezența credincioșilor, a reprezentanților autorităților locale, precum și a altor invitați, programul liturgic a debutat cu săvârșirea Slujbei Vecerniei în biserica cu hramul "Intrarea Maicii Domnului în Biserică", de către un sobor de preoți din Protopopiatul Sascut, sub protia părintelui protopop Vasile Abageru. 

Ceremonia a continuat la locul unde va fi construit noul locaș de cult, cu oficierea slujbei Aghiasmei Mici din Săptămâna Luminată, urmată de sfințirea locului de biserică, a pietrei de temelie și implantarea crucii. După momentul sfințirii, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Pimen Costea, a adresat celor prezenți un profund cuvânt de învățătură despre sărbătoarea de astăzi închinată Maicii Domnului. 

Explicând că "Sărbătoarea "Izvorul Tămăduirii" nu este una aleasă întâmplator pentru punerea pietrei de temelie, ci este o sărbătoare cu o semnificație duhovnicească aparte". Apoi, a amintit credincioșilor faptul că noua biserică rânduită sub ocrotirea Preasfintei Treimi și a Sf. Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei,  va fi totodată, pentru aceștia "Căsuța Maicii Domnului - locul în care vă veți găsi liniștea ori de câte ori veți avea nevoie de ajutor."

La rândul său, părintele Grama Marian le-a mulțumit tuturor pentru susținere și implicare și i-a invitat să ia parte la agapa creștină pregătită pentru această zi.

Pr. Albu Gabriel