Așezământ social-filantropic în Parohia Mărăști

16 August 2016

Un nou așezământ social-filantropic a fost sfințit astăzi, 16 august, în Eparhia Romanului și Bacăului. Acesta a fost ridicat în Parohia Mărăști (Protopopiatul Bacău), iar slujba de sfințire a fost oficiată de ÎPS Arhiepiscop Ioachim.

În ziua pomenirii Sfinților Martiri Brâncoveni şi a Sf. Cuv. Iosif de la Văratec, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Mărăşti, Protopopiatul Bacău.
După săvârşirea Sfintei Liturghii, în prezența reprezentanților autorităților centrale și locale, ierarhul a oficiat slujba de sfințire a Aşezământului social-filantropic, ridicat în filia Brad a acestei parohii,  care întregește ansamblul ecleziastic al bisericii "Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil". În prezența credincioșilor și a unui număr mare de tineri, ÎPS Ioachim a cuvântat despre importanța păstrării dreptei credințe în lumea măcinată de tendințe secularizante și despre candela rugăciunii ce trebuie să fie mereu aprinsă, atât în sfintele locașuri, cât și în sufletele oamenilor. ”Copiii ne dau elanul de a ne angaja în apărarea valorilor sfintei noastre Ortodoxii, pentru că aceasta ne va defini și structura ca neam, ca popor cu sorginte apostolică. Așa cum se știe, între programele noastre eparhiale, alături de cele prin care susținem copiii care merg la școală, se află și acela de a avea o biserică în fiecare cătun, în fiecare sat. Știm că mulți dintre fiii eparhiei noastre au plecat în Occident, dar nu trebuie să uite niciodată că aici sunt mormintele moșilor și strămoșilor noștri, iar noi, cei care rămânem, trebuie să menținem candela aprinsă la căpătâiul înaintașilor. Avem nădejdea că Dumnezeu se va recunoaște în jertfa noastră pentru apărarea valorilor creștine și culturale care structurează identitatea noastră. Fie ca Preasfânta Treime să ne ocrotească, pentru a birui și a străbate labirintul acestei lumi din ce în ce mai secularizată”, a declarat ÎPS Arhiepiscop Ioachim.
La sfârșitul slujbei, pentru râvna, osteneala şi implicarea în împlinirea acestei zidiri, credincioşii au primit distincții de vrednicie, iar  preotul paroh Ionuț Avram a fost hirotesit iconom.

(Pr. Constantin Gherasim)