„Arta după gratii”, la Târgu Ocna

24 August 2015

La Târgu Ocna a avut loc cea de-a VI-a ediție a Expoziției regionale de obiecte artizanale ”Arta după gratii”, în cadrul căreia au fost expuse  lucrări executate de către persoanele private de libertate din Penitenciarul Spital şi Centrul de Reeducare Târgu Ocna, Penitenciarul Iaşi, Penitenciarul Vaslui, Penitenciarul Bacău şi Penitenciarul Botoşani.

Zilele trecute, la Târgu Ocna, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Expoziției regionale de obiecte artizanale ”Arta după gratii”, în cadrul căreia au fost expuse  lucrări executate de către persoanele private de libertate din Penitenciarul Spital şi Centrul de Reeducare Târgu Ocna, Penitenciarul Iaşi, Penitenciarul Vaslui, Penitenciarul Bacău şi Penitenciarul Botoşani. Pentru reușita acestei activități culturale a contribuit și Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Onești. ”Din această perspectivă şi Eparhia Romanului și Bacăului, prin intermediul Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului Onești, s-a alăturat Sistemului Penitenciar pentru a interveni în remodelarea personalităţii umane, în sensul încurajării, dezvoltării şi stimulării atitudinii participative faţă de activităţile educative pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. Luând în considerare necesitatea reducerii efectelor negative ale executării pedepsei privării de libertate asupra deţinuţilor, precum şi abilităţile artistice identificate în rândul acestora, s-a dorit valorificarea talentelor şi capacitatea creatoare în cadrul activităţilor artistice”, a declarat Raluca Alupei, asistent social în cadrul Protoieriei Onești.

În cadrul acestei expoziţii regionale, lucrările expuse pe ”Aleea meșteșugarilor” au fost admirate de un număr mare de turişti care au vizitat oraşul, deoarece, în această perioadă s-au desfăşurat şi Zilele Oraşului Staţiune Târgu Ocna. ”În calitate de colaboratori am fost alături de deţinuţii din mai multe penitenciare, care au beneficiat de cîteva ore de libertate pentru a se bucura de respectul adus de către vizitatori,  faţă de lucrările executate de ei. Colaborarea Protoieriei Oneşti cu Spitalul Penitenciar şi Centrul de Reeducare din Tg. Ocna, a fost şi va fi fructuasă şi de acum înainte în numeroasele proiecte pe care le vom desfăşura împreună”, a mai precizat Raluca Alupei.