Arhim. Nichifor Horia a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor

25 Februarie 2021
Arhim. Nechifor Horia (Foto credit: Doxologia.ro)
Arhim. Nechifor Horia (Foto credit: Doxologia.ro)

Arhim. Nechifor Horia (Foto credit: Doxologia.ro)

Sfântul Sinod l-a ales joi, prin vot secret, pe preacuviosul părinte arhimandrit Nichifor Horia în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Părintele Nichifor Horia are 56 de ani și s-a născut la Brăila. Este starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași şi Exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor.

A absolvit Facultatea de Teologie de la Iași, în 1997, cu o lucrare de licență dedicată relației dintre fiul și părintele duhovnicesc în Patericul Egiptean.

S-a închinoviat în 1993 în obştea schitului Sihla al Mănăstirii Sihăstria, jud. Neamţ. În 2004, Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei, l-a hirotesit ieromonah, iar în 2009 Mitropolitul Teofan l-a hirotesit arhimandrit.

A publicat două volume de autor la Editura Doxologia: Duhovnicia Patericului (2013) și Practica exorcizării în Biserica Ortodoxă. Aspecte liturgice, canonice şi pastorale (2020).

Este autorul a numeroase articole pe teme duhovnicești sau teologice în reviste de specialitate, în Ziarul Lumina și pe portalul Doxologia.ro.