Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prezentă la un Festival Internațional de Muzică Ortodoxă

12 Iunie 2016

  În perioada 10-14 iunie 2016, în localitatea Pomorie din Bulgaria se desfășoară a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ortodoxă intitulat “Cuvine-se cu adevărat (Dostoino est)”,  acest eveniment fiind organizat și închinat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.  Întâlnirea duhovnicească este organizată în fiecare an sub patronajul spiritual al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria și cu sprijinul autorităților locale din orașul Pomorie, la el participănd anual grupuri și formații corale din țări precum: Rusia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldovă, Polonia, România ș.a.

Anul acesta, în premieră, la acest festival, participă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim  și în numele Arhiepiscopiei  Romanului și Bacăului, Corul Parohiei „Buna Vestire” din orașul Tg. Ocna, Protopopiatul Onești. 

" Întâlnirea a debutat cu o procesiune în cinstea icoanei “Dostoino est”, adusă special pentru acest eveniment, iar Înaltpreasfințitul Ioanichie de Slivensk a săvârșit slujba Aghiasmei mici, binecuvântând pe toți cei prezenți în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Pomorie", a declarat Părintele Paroh Ioan Vasile Panțîru, de la Parohia "Buna Vestire" din Tg. Ocna.

Grupurile participante vor prezenta în Biserică piesele pregătite în conformitate cu regulamentul festivalului (8 piese din care minim 4, în limba rusă și 2 piese din repertoriul compozitorului și dirijorului Al. Arhanghelskii, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 170 de ani). De asemenea, în cadrul festivalului, grupurile corale vor interpreta, în aer liber, și piese din repertoriul național specific.(Pr. Daniel-Ionel Marari)