Aghiasmă pentru viață, în Ajunul Bunei Vestiri

Duminică, 24 martie, începând cu ora 16.00, în satul Mănăstirea Cașin, în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, la invitația părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, un sobor de preoți și mulțime de credincioși s-au rugat împreună la Slujba de Sfințire a Troiței "Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei" pe Ulița Văcărești, la răspântie de drumuri, loc pitoresc cu zare spre lupte purtate de eroi.

Evenimentul deschide un proiect duhovnicesc intitulat " SfinteTroițe în satul românesc", desfășurat cu binecuvântarea Arhiepiscopului Ioachim, proiect al Protoieriei Onești ce are drept scop oficierea de Slujbe de Sfințire la Troițele din satele moldovene, punerea în valoare a celor vechi și construirea, reconstruirea sau înfrumusețarea noilor troițe.
Totodată, această inițiativă va avea în vedere identificarea Sfintelor Troițe construite în jurul fântânelor sau în apropierea izvoarelor, pe lângă râuri sau la răspântii de drumuri.
Pe parcursul anului acesta, împreună cu tineri entuziaști și credincioși, preoții din Protopopiatul Onești își propun curățarea izvoarelor și a locurilor unde sunt deja amplasate troițe.

Pr. Alexandru Pânzaru