"Afterschool de vară" desfășurat la Asociația "Sfânta Anastasia Romana"

13 August 2021

    Pe întreaga durată a verii, Asociația “Sfânta Anastasia Romana” desfășoară activități pentru copiii din comunitate în așa-numitul “Afterschool de vară”.

 

   
Astfel, cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, din prima zi de vacanță, după ce cursurile școlare au luat sfârșit, centrul “Anastasia” din cadrul organizației amintite și-a deschis larg porțile pentru a primi copiii dornici de activități educative, recreative, dar și de socializare. 
        Aproximativ 20 de copii, în fiecare zi, au participat de dimineața până după-amiaza la ora 18.00, la toate atelierele și activitățile gândite special pentru ei, în funcție de categoria de vârstă și interesul fiecăruia. Posibilitățile de petrecere a timpului au fost multiple: echitație, desen, dans, tir cu arcul, gastronomie, tenis de masă, puzzle, tiroliană, trambulină, fișe tematice, ieșiri în salină, la film etc. 
         Aceste activități organizate într-un afterschool de vară contribuie la zidirea spirituală, dezvoltarea socio-emoțională a acestor tineri, deziderat asumat de către Asociația "Sfânta Anastasia" și urmărit în toate programele pentru copii. 
          Fiecare zi a fost una  specială, pregătită de personalul centrului, dar și de voluntarii participanți, în detaliu, începând de la activități și continuând cu ieșirile tip excursii organizate, concursurile  provocatoare, masele livrate de un restaurant în regim catering, sau celelalte gustări din timpul zilei.
 Toate aceste activități au fost desfășurate zi de zi până la începutul lunii august, urmând ca după o mică vacanță, Centrul "Anastasia" să desfășoare mult așteptata “Școală de vară” pentru copiii din comunitatea orașului-stațiune Târgu Ocna. 
Pr Silviu Butucaru - Președinte Asociația "Sfânta Anastasia Romana"