Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași - Specializarea Teologie Ortodoxă ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, tinerii angajați în viața comunităților ecleziale, sunt invitați să opteze pentru a urma studiile de licență ale specializării Teologie Ortodoxă Asistență Socială (TOAS) din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” de la Iași, coordonată de Pr. Decan Prof. Univ. Dr. Ion Vicovan, vine cu propunerea unei forme de învățământ superior care să pregătească viitorii teologi asistenți sociali. Absolvenții acestei duble specializări vor fi pregătiți să se implice atât în plan spiritual, cât și social, în lucrarea misionar - pastorală și social - filantropică a parohiilor, ONG-urilor eparhiilor și mănăstirilor.

Asistența socială promovează dezvoltarea socială a oamenilor și autodeterminarea acestora. Justiția socială, drepturile omului, milostenia, bunătatea și dragostea  sunt bazele activității sociale. Ea îi încurajează pe oameni să își modeleze activ viața și prin acest serviciu se asigură respectarea drepturilor celor în nevoie.

Deorece foarte multe organizații inființate de eparhii și unități de cult au devenit furnizori de servicii sociale și au licențiat cel puțin un serviciu social, asistenții sociali sunt cei fără de care aceste instituții nu pot exista. Drept urmare, parohiile, ONG-urile eparhiei și mănăstirile intersate să investească în viitorul social - filantropic al instituției, pot oferi alternativa educațională tinerilor care doresc în continuare să fie aproape de proiectele sociale, medicale și educaționale ale comunităților ecleziale. Aceste studii de licență cu dublă specializare pot fi șansa multor tineri de a-și identifica vocația de a sluji Bisericii lui Hristos, contribuind la opera social - filnatropică a parohiei, ONG-ului eparhial sau mănăstirilor.

Anul acesta, 2023înscrierea candidaților, sesiunea din iulie are loc în perioada 10-15 iulie, iar selecția candidaților și afișarea rezultatelor va avea loc în perioada 17-22 iulieSesiunea  din septembrie  2023 începe cu înscrierea candidaților în perioada 4-6 septembrie, iar selecția candidaților și afișarea rezultatelor va avea loc în zilele de 7-8 septembrie.

Ca în fiecare an, admiterea candidaților se face pe bază de dosare. Media generală de admitere se calculează după următoare formulă: 100% media generală de la bacalaureat.

 ( Pr. Ilarion Mâță - cadru didactic Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”  Iași - Specializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială)