Activități pentru tineri și vârstnici la biserica din Siretu cu prilejul hramului parohiei

09 Noiembrie 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în zilele de 7 și 8 noiembrie 2022, la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Siretu au avut loc o serie de activități prilejuite de hramul bisericii, Soborul Sfinților Arhangheli. Cu această ocazie, ierarhul a binecuvântat și inițiativa părintelui paroh Răzvan-Dimitrie Radu de a aduce spre închinare Sfintele Moaște ale Sfinților Nectarie și Spiridon de la Parohia Lazaret.

Programul duhovnicesc-cultural a debutat în seara zilei de luni, 7 noiembrie la orele 17:00 cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în sobor de preoți. În cadrul acestei slujbe, slujitorii au rostit rugăciuni pentru tămăduirea tuturor suferințelor trupești și sufletești și au îndemnat credincioșii adunați în număr mare, spre a cere ajutor de la sfinții musafiri ai comunității lor, aceștia fiind mijlocitori neobosiți înaintea Tronului Ceresc datorită viețuirii și faptelor lor.

În continuarea Sfintei Taine a urmat derularea unei activități înscrise în calendarul programului Protoieriei Bacău, intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele” derulat pentru al doilea an consecutiv în Parohia Siretu. La invitația părintelui Răzvan, părintele profesor Adrian Bârdan a susținut o cateheză tematică intitulată „Despre rugăciune”. Prin intermediul acestei expuneri, părintele Adrian a reliefat numeroase aspecte care răspund întrebărilor precum „de ce, cum , când, unde ne rugăm?” , dar a adus lumină în conștiința auditoriului și cu privire la felurile și foloasele rugăciunii în viața creștinului și a Bisericii. Totodată, această temă abordată se înscrie și în tematica Anului Omagial 2022. 

Zilele Parohiei Siretu au continuat marți, 8 noiembrie cu săvârșirea Sfintei Liturghii de la primele ore ale dimineții, mulțime de credincioși având din nou ocazia de a se împărtăși cu Sfintele Taine, de a se închina și de a spune durerea lor sfinților care au poposit pentru două zile în biserica din sat. În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului lăcaș, iar la final au fost rostite rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de către Milostivul Dumnezeu în viața și familiile celor care cu dragoste poartă numele Sfinților Arhangheli. 

La finalul zilei, așa după cum este tradiția bisericii, au fost binecuvântate și împărțite pachete cu hrană caldă credincioșilor care au înfrumusețat pe parcursul acestor zile biserica lui Hristos prin prezența și rugăciunea lor în comuniune.