Activități intergeneraționale și interdisciplinare la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

13 Decembrie 2018

Astăzi, 13 decembrie 2018, vârstnici și tineri specialiști din diferite domenii s-au întâlnit la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, gazda ultimei etape a activității menite să identifice modele de bună practică în lucrul cu persoanele vârstnice.

Activitatea a fost precedată până acum de întâlniri preponderent teoretice, care au avut loc la Bacău, la sediul Centrului de zi Club 60 din cadrul DAS Bacău, însă de această dată întâlnirea a fost una practică, în care cei 5 parteneri organizatori, Colegiul Fiziterapeuților Bacău, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Bacău prin Centrul de Zi Clubul Pensionarilor, Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău – specializarea asistență medicală generală, Școala Sanitară Postliceală „Sanity” Bacău - speciaizarea BFK, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău – specializarea terapie ocupațională, ne-au prezentat mai multe modele de bună practică. Întâlnirea a început cu prezentarea Centrului social – medical de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Hârja, apoi s-au pus în practică, prin organizarea unor ateliere de lucru, activități de terapie medicală, ocupațională și recuperare și reabilitare (kinetoterapie și masaj). Beneficiarii celor 3 tipuri de terapie au fost de această dată seniorii Centrului rezidențial de la Hârja, împreună cu cei de la Centrul de zi Clubul Pensionarilor.
La finalul activităților menite să accentueze importanța bunicilor în viața noastră și să facă cunoscute cele mai bune tehnici de îngrijire, vârstnicii noștri rezidenți au rămas impresionați de numărul mare de specialiști și viitori specialiști cu care au interacționat și s-au bucurat că acest proiect minunat s-a încheiat la Complexul de servicii sociale Hârja.

(Liliana Pânzaru)