Activități de formare a voluntarilor din ASCOR Bacău

În perioada 11-15 februarie, la centrul catehetic-cultural al parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din Bacău, voluntarii ASCOR Bacău au participat la o serie de formări în vederea organizării activităților cu tinerii din parohii.

Membrii noi ai organizației băcăuane au participat la o serie de formări pentru a dobândi cunoștințele necesare lucrului cu tinerii. Astfel, în primele trei zile, tinerii au avut posibilitatea de a vedea cum se susține corect un atelier de lucru și care sunt provocările pe care le pot întâmpina în timpul acestuia, au învățat despre principiile de bază ale unei comunicări eficiente, au învățat cum se realizează structura unei activități și cum se livrează corect un conținut informațional. Mai mult decât atât, au învățat cum se fac corect fotografiile și cum se promovează anumite activități pe rețelele de socializare. În ultima zi, cu sprijinul personalului specializat din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Bacău au învățat cum se acordă corect primul ajutor și care ar trebui să fie

Activitățile realizate fac parte din strategia de formare și pregătire a tinerilor voluntari din organizațiile de tineret ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.   

 

(Vlad Țuțurlan)