Activitate Pro –Vita în Protopopiatul Buhuși

10 Martie 2020

Marți, 10 martie 2020, în contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor” și în cadrul „Lunii pentru viață”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului, și prin implicarea părintelui protopop Vasile Cozma, a avut loc la Liceul Teoretic „Ion Borcea” din Buhuși, în cadrul orei de Religie, o proiecție de film cu specific Pro-Vita.

La această întâlnire au fost prezenți părintele Eugen Ciuche, consilier eparhial la Sectorul social – filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, împreună cu preoții responsabili cu activitățile de tip Pro-Vita ai Protopopiatului Buhuși și profesorii de Religie, alături de elevii claselor a X-a și a XI-a.

După vizionarea filmului a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în legătură cu dreptul la viață, criza de sarcină, suportul familiei și al cunoscuților, implicarea Bisericii în ajutorarea mamelor aflate în dificultate.

 Elevii au fost receptivi la problematica dezbătută s-au implicat activ în discuții și au subliniat concluziile întâlnirii exprimându-și dorința de a continua acest proiect.