Activitate pastorală la începutul noului an bisericesc în Parohia Brad

02 Septembrie 2019

În biserica cu hramul Sf. Gheorghe din satul Brad, Protopopiatul Buhuși, a avut loc duminică, 1 septembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la inițiativa părintelui paroh Cătălin Chiper, o activitate de socializare dedicată persoanelor vârstnice din parohie .

După săvârșirea Sfintei Liturghii, alături de credincioșii prezenți, părintele a săvârșit slujba de Te Deum, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile, cerând binecuvântare și ajutor în noul an bisericesc.

De asemenea, în contextul „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”, s-a săvârșit slujba de pomenire a celor ce au marcat istoria satului Brad – învățători, profesori, oameni de seamă, dar și preoți, cântăreți și ostenitori care au lăsat o puternică amprentă în viața bisericii și a comunității satului.

Deoarece proiectul „Casa praznicală – Centru de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici”, implementat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se desfășoară în Parohia Brad încă din luna mai, ziua de 1 septembrie a fost un prilej deosebit pentru ca cei prezenți să se întâlnească, să depene amintiri, iar pentru vârstnici să povestească celor mai tineri legenda întemeierii satului, cum se trăia pe vremea boierilor, sau cum înaintașii au muncit la construirea bisericii parohiale.

Această activitate se desfășoară cu regularitate în Parohia Brad, fiind prilej de socializare, cunoaștere reciprocă și cultivare a unității credincioșilor din această comunitate.

(pr. Chiper Cătălin)