Activitate misionară a tinerilor teologi ieșeni la Căminul de bătrâni din cadrul Asociației “Sf. Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt - Hârja”

În perioada 15-16 decembrie 2018, un grup de studenți din anul al doilea de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași -  Facultatea de Teologie Ortodoxă( Specializarea Asistență Socială) și Facultatea de Filosofie și Științe Social-politice (Specializarea Comunicare), au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor și angajaților Asociației “Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din localitatea Hârja, județul Bacău la invitația Pr. Ilarion Mâță, președintele asociației și asistent universitar în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae” din Iași și FFSSP.

În prima zi a voluntariatului social, studenții s-au implicat în activitățile gospodărești ale instituției, decorarea spațiilor locative cu ornamente de Crăciun și socializarea cu beneficiarii instituției. 

A doua zi, tinerii teologi au dat răspunsuri la strană pentru Slujba Utreniei și Sf.Liturghii. La momentul Chinonicului, studenții au intonat mai multe colinde tradiționale din diferite  zone ale țării.

În după – amiaza zilei de duminică, teologiii au pornit să vestească bucuria Nașterii Domnului persoanelor vârstnice instituționalizate în centrul rezidențial. Totodată, studenții voluntari au luat contact cu realitățile sociale și de mamanagent  cu care se confruntă organizația vizitată.

Bucurându-se de feeria de iarnă și de omătul pufos, au încins o bătaie cu bulgări și au ridicat un om de zăpadă impreună cu copiii din parohie.

„A fost o experiență plăcută, ne bucurăm că am fost vestitorii Nașterii Domnului și am adus un zâmbet  pe chipurile persoanelor vârstnice. Ne-am simțit ca într-o familie și nădăjduim să revenim curând!

Mulțumim părintelui Ilarion pentru primirea călduroasă  și dragostea frățească pe care ne-o poartă, fiind  o binecuvântare să îl avem îndrumător la orele de seminar Qdin cadrul facultății!”. (Lucian Ciohodariu – Anul II Teologie Ortodoxă Asistență Socială, Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae”).