Activitate dedicată pastorației părinților și copiilor în Parohia Berești-Tazlău

Duminică, 8 Martie în Parohia Berești-Tazlău s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim o activitate dedicată pastorației părinților și copiilor - tema bisericească a anului 2020.

La sfârșitul slujbei, elevi ai Școlii Gimnaziale Berești-Tazlău au susținut un program artistic dedicat mamelor din parohie, cântecele și poeziile copiilor fiind primite cu emoție de cei prezenți.

A urmat un moment de cateheză despre „Familia creștină - chip al iubirii Preasfintei Treimi”, în care a fost abordată problema educației în familie ce trebuie să urmeze modelul Tatălui, Fiului și Sfântului Duh ce se dăruiesc în iubire Unul Celuilalt în actele de creare, mântuire și sfințire a omului.

La final, fiind și Duminica Ortodoxiei, familiile prezente au primit câte o icoană cu Sfinții Părinți Ioachim și Ana cu Prunca Maria - icoană emblematică a acestui an, iar din partea Înaltpreasfințitului, mamele creștine au primit Diplome de Onoare „pentru buna dăruire, exemplu personal și frumoasa armonie pe care le oferă în familie și societate, îndrumându-și copiii să respecte valorile spirituale și tradiționale ale Bisericii și neamului nostru românesc”.

Pr. Daniel Popa