Activitate dedicată Anului Omagial în Parohia Viforeni din Protoieria Bacău

În Sfânta și Marea Vineri a anului 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Viforeni din Protoieria Bacău, la inițiativa părintelui paroh Gheorghe Frăsin a fost derulat proiectul „Dar spre Înviere”. Scopul acestuia a fost procurarea celor necesare mesei de Paște pentru persoanele defavorizate, iar mai apoi oferirea lor. 

Mergând din casă în casă, părintele Gheorghe a adus zâmbetul pe chipul bunicilor neputincioși, lucru care nu ar fi posibil fără implicarea sfinției sale, precum și fără sprijinul și ajutorul oamenilor de bine care înțeleg nevoile sociale ale comunității și susțin cu drag inițiativele de ajutorare. 

În Parohia Viforeni activitățile sociale nu sunt la început, acestea având un istoric bogat. Masa Sfântului Spiridon sau sutele de cadouri pentru copii de Crăciun sunt doar câteva exemple prin care părintele Gheorghe a fost alături de comunitatea păstorită de-a lungul anilor. 

Activitățile dedicate vârstnicilor bolnavi vor continua pe tot parcursul Anului Omagial 2024 și nu numai, prin vizite la domiciliu și achiziționarea celor necesare traiului. 

(Pr. Răzvan-Dimitrie Radu)