Activitate catehetică intergenerațională în Parohia Leorda

     Duminică, 12 martie 2023, în Parohia Leorda din Protopopiatul Moinești a avut loc o activitate catehetică intergenerațională. Scopul acesteia a fost cunoașterea textelor scripturistice care arată modul cinstirii părinților, cât și crearea unei punți de legătură între generații. La invitația pr. Codrin Laslău, parohul bisericii, au fost prezenți și tinerii voluntari ai ASCOR Bacău care au facilitat atelierele.

     Participanții au beneficiat de câteva activități sub forma unor ateliere prin care au întărit relația cu aproapele și au povestit despre greutățile vieții și modul prin care le-au depășit. În prima parte, au fost invitați să răspundă la întrebările: „Ce reprezintă pentru tine părinții tăi?” sau „Cum ar arăta viața fără aceștia?”. Apoi, toți cei prezenți, au arătat în mod concret cum își cinstesc părinții. Persoanele în vârstă au compus poezii, iar cei mai mici au desenat portretul familiei lor, înțelegând importanța versetului scripturistic „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie bine și să trăiești ani mulți pe pământul pe care  Domnul Dumnezeul tău ți-l va da ție.” ( Ieșire 20,12)

Concluziile zilei au fost:

·       Familia este un dar de la Dumnezeu ce trebuie prețuit;

·       Rugăciunea pentru cei adormiți păstrează vie legătura dintre generații;

·       Prețuirea și ajutorul oferit bunicilor este un cadou din partea nepoților.

     Întâlnirea a avut loc în cadrul Concursului Național Catehetic 2023 „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului!” care se desfășoară în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

(Vlad Țuțurlan)