Acordarea premiilor la Concursul patriarhal "Hristos, sufletul satului meu" în Protoieria Sascut

Luni, 6 mai 2019, în sala de ședințe "Episcop Teodosie Atanasiu" a Protopopiatului Sascut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc premierea participanților la concursul patriarhal "Hristos, sufletul satului meu", etapa pe protopopiat; în prezența copiilor, a profesorilor de religie care i-au coordonat și a preoților care s-au implicat în pregătirea acestora.

 

Concursul Național Catehetic "Hristos: Sufletul satului meu”, desfășurat la nivelul Protopopiatului Sascut, a ajuns la final.  În deschiderea evenimentului, părintele protopop Vasile Abageru a adresat un cuvânt de bun venit și de felicitare pentru toți copiii, preoții și  profesorii implicați în acest concurs. Ulterior, a făcut o scurtă prezentare a conceptului acestui concurs, și a prezentat comisia care a jurizat portofoliile.  Toate echipele participante, toți copiii și tinerii care le-au alcătuit, împreună cu preoții și profesorii coordonatori au fost câștigători prin implicare, creativitate și disponibilitate. 

Lucrările cele mai bune, au fost premiate, astfel: 
premiul I a fost oferit parohiei Berești, preot Burduja Petru, urmând cu ocazia sărbătorii eparhiale a Zilelor “ Episcop Melchisedec Ștefănescu” ediția a XIX-a , să fie premiați la etapa pe eparhie de către Ierarhul locului;
premiul al II-lea, parohiei Orbeni I, preot Nădejde Daniel și Parohia Orbeni II, preot Stratulat Claudiu; iar premiul al III-lea, parohiei Conțești, preot Miron Ionuț și Parohia Slobozia -Bacău II, preot Grama Marian.

Premianții au primit diplome, icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, obiecte liturgice și dulciuri. De asemenea, tuturor celor implicați le-au fost înmânate diplome de participare, iar cadrelor didactice, oferite certificate de voluntariat. 

Dincolo de răsplata materială, pe care au primit-o cei implicați în activitățile desfășurate pe durata concursului, rezultatul, cel mai de preț este reprezentat de bucuria descoperirii și reafirmării importanței tradițiilor poporului român, precum și a credinței strămoșești, pe care o împărtășim.

Câștigătorii premiului I la faza pe protopopiat vor fi prezenți în data de 16 mai 2019 la Roman, în contextul Zilelor „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, ediția a XIX-a, pentru a participa la faza eparhială a acestui concurs.
 
Pr. Albu Gabriel