8 Martie la Fundația ”Episcop Melchisedec” din Roman

Cu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a vizitat sediile serviciilor sociale din cadru Fundației ”Episcop Melchisedec” din municipiul Roman:  cabinetul de stomatologie, cabinetul medical, cantina socială, adăpostul temporar, precum și Grădinița din cadrul fundației.

Cu acest deosebit prilej, Părintele Arhiepiscop Ioachim  a binecuvântat pe toți beneficiarii serviciilor oferite de fundație, iar doamnele care împlinesc aici înaltele idealuri de slujire a aproapelui au primit din partea Ierarhului flori, binecuvântări și mulțumiri, ca simbol al prețuirii Sale, pentru activitatea pe care o depun zilnic pentru ca serviciile oferite să fie de fiecare dată de cea mai bună calitate.

În cuvântul său,  IPS Arhiepiscop a subliniat rolul mamei în societatea modernă, precum și importanța dascălului în formarea tinerei generații.

A suferi nu înseamnă a suporta o durere oarecare doar din punct de vedere fizic, ci înseamnă a împlini o virtute extraordinară, care dă conștiința transfigurării ființei, nu desfigurării ei. Suferința naște virtuți în cel care știe să o poarte cu demnitate” – a mai spus Ierarhul. (Pr. Daniel-Ionel Marari)