500 de ghiozdane împărțite elevilor defavorizați din municipiul Bacău

17 Septembrie 2015

În  cadrul celei de-a III-a ediții a proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a împărțit în date de 17 septembrie, nu mai puțin de 500 de ghiozdane elevilor proveniți din familii defavorizate din municipiul Bacău.

În cadrul programului social-educațional ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, joi, 17 septembrie, au fost oferite 500 de ghiozdane, complet echipate pentru școală, elevilor defavorizați care învață la școlile din oraș. Evenimentul a avut loc, începând cu ora 17.00, la biserica ”Precista” acolo unde Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent, alături de preoții din zona Bacăului, împreună cu profesorii de religie, părinții și copiii selectați în baza unor analize făcute la nivelul fiecărei instituții de învățământ prin intermediul parohiilor și a profesorilor de Religie. Ierarhul, care coordonează acest proiect social-educativ ajuns la cea de-a III-a ediție, a oficiat o slujbă de binecuvântare a elevilor pentru acest început de an, dialogând cu aceștia și sfătuindu-i să învețe, să insiste pe studiu pentru a ajunge oameni între oameni. Totodată, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe copii să-și iubească părinții și învățătorii, să-i asculte și să-i respecte.

Premiile oferite elevilor din municipiul Bacău au fost rezultatul unui parteneriat încheiat între Protopopiatul Bacău și Primăria municipiului Bacău, al cărui primar, prezent la acest moment festiv, a declarat că acești elevi minunați, iubitori de studiu, dar lipsiți de posibilități materiale și financiare, vor fi sprijiniți de către autoritatea locală prin intermediul unui proiect ce va fi derulat începând cu anul 2016. Reamintim faptul că pentru anul școlar 2015-2016, Eparhia Romanului și Bacăului a investit pentru burse, ajutoare sociale,  daruri constând în rechizite, haine și dulciuri suma de 75.000 de lei, aici fiind incluși atât elevii din județul Bacău, cât și cei din zona Romanului.