5 ani de activitate a Băncii Regionale pentru Alimente din Roman

Joi, 16 noiembrie, la sala Portofino din cadrul Hotel Roman a avut loc evenimentul „Împreună împotriva risipei alimentare, împreună împotriva sărăciei!" cu prilejul împlinirii a 5 ani de activitate a Băncii Regionale pentru Alimente Roman. Reprezentanții organizațiilor eparhiale au fost prezenți la acest eveniment fiind parteneri ai programului social.
 

Asociațiile din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului sunt implicate în programul Băncii și contribuie la combaterea risipei alimentare. În cuvântul de deschidere, dl. Bulai Romuald, președintele organizației, a mulțumit tuturor celor implicați și a subliniat importanța ajutorării celor aflați în nevoie, amintind că 10% din populația globului nu are acces simplu la hrană. 
Banca pentru Alimente colectează produse considerate surplusuri și le donează beneficiarilor prin asociațiile partenere. Astfel, ONG-urile eparhiale distribuie alimente către persoanele aflate în nevoie și se implică activ în combaterea sărăciei, oferind hrană și educație. Proiectul a salvat aproximativ 4.460.000 de porții de mâncare care au ajuns la beneficiari cu sprijinul a 62 de organizații partenere.

(Vlad Țuțurlan)