Întrunirea Cercului Pastoral Nr. 6 “Pr. Enache Herescu” al Protopopiatului Sascut la Parohia Fundătura

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi,  28 Aprilie 2023, comunitatea parohiei Fundătura a fost gazda întrunirii Cercului Pastoral Nr. 6 “Pr. Enache Herescu” al Protopopiatului Sascut.

Astfel, începând cu ora 9, răspunzând invitației părintelui paroh Chiper Vasile, preoții acestor parohii s-au unit în rugăciune, sub protia PC Pr. Protoiereu Alexandru Grigoraș, înălțând rugăciuni pentru a coborî harul Duhului Sfânt spre sfințirea untdelemnului în cadrul Sfintei Taine a Maslului, spre iertarea păcatelor și vindecarea de bolile sufletești și trupești a tuturor celor care s-au adunat cu credință în ajutorul lui Dumnezeu.

Preoții prezenți la aceast moment duhovnicesc au înălțat rugăciuni pentru toți cei alfați în neputințe trupești, în însingurare sau în azile de bătrâni, rugându-L pe Dumnezeu să le dăruiască alinare și putere de a duce Crucea spre mântuirea sufletelor lor.

În cuvântul său de învățătură de la finalul momentului de rugăciune, protoiereul locului a transmis credincioșilor binecuvântarea Chiriarhului și cuvântul de apreciere al Înaltpreasfinției Sale pentru frumoasele și bogatele activități desfășurate în această comunitate și de asemenea, a vorbit despre importanța participării creștinului cât mai des la slujbele bisericii:

“Acesta este momentul în care noi venim cu adevărat acasă. Pentru că ce este Biserica lui Dumnezeu decât casa noastră părintească. Întâlnirea cu Dumnezeu este întâlnirea cu Creatorul nostru, este întâlnirea cu Tatăl nostru Cel Ceresc așa cum spunem în Rugăciunea Domnească.

De fiecare dată când intrăm în Sfânta Biserică ne întâlnim cu Dumnezeu în chip real pentru că Sfânta Scriptură ne învață că acolo unde sunt doi sau trei adunați în numele Mântuitorului Hristos, acolo este și El în mijlocul lor. Astăzi ne-am adunat în Numele Domnului, am venit și ne-am rugat, săvârșind această Taină a Vindecării primind binecuvântarea lui Dumnezeu și a Împărăției Sale, pentru că diavolul lucrează în viețile noastre punând în sufletele noastre înțelegerea cea greșită ca despărțindu-ne de Voia lui Dumnezeu, să nu moștenim ceea ce El ne-a lăsat, anume împărăția Sa cea veșnică. 

De aceea avem nevoie de Biserică și bine vă este dumneavoastră că sunteți aici și bine vă va fi să fiți în fiecare clipă aici pentru că noi nu trăim doar pentru lumea aceasta ci tindem către veșnicie.

Suntem într-o perioadă luminată în care Dumnezeu an de an ne aduce să prăznuim ceea ce El însuși a făcut pentru noi: recrearea întregii lumi, aducerea noastră înapoi pe calea vesniciei și pe calea ce duce către Împărăția Sa. Vă îndemnăm așadar să participați la slujbele bisericii, spovedindu-vă mai des și fiind aproape de Sfântul Potir, împărtășindu-vă din Trupul și Sângele Domnului Hristos”.

La final, părintele paroh Chiper Vasile a mulțumit părintelui protopop și preoților împreună slujitori pentru prezență și împreună rugăciune dar și tuturor credincioșilor prezenți.

La momentul de rugăciune de astăzi au fost prezenți alături de credincioși și elevii de la Școala Primară “Gheorghe Berdean”, coordonați de Dna. Inv. Muche Dorina și Pr. Prof. Căldăraru Ovidiu Dumitru.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru