Festivalul Recoltei în Parohia ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” Brad

09 Noiembrie 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 5 noiembrie 2023, în Parohia ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință” din satul Brad, comuna Berești-Bistrița, Protopopiatul Bacău, s-a desfășurat „Festivalul Recoltei”.

După săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, credincioșii împreună cu părintele paroh Ionuț-Alexandru Bulmoagă i-au adus slavă lui Dumnezeu pentru darurile de peste an rostind rugăciunea de binecuvântare a roadelor. Copiii parohiei au încântat pe cei prezenţi cu un recital de poezii și cântece patriotice, iar bucatele delicioase au fost savurate de către toţi cei prezenţi.

Pentru a descrie atmosfera cestui eveniment, am ales să redăm mărturia doamnei Gabriela Bălăiță: ,,Pentru cei mai mulți toamna înseamnă peisaje de poveste, recolte bogate și mireasmă de bucurie. Pentru mine toamnă înseamnă frumusețea oamenilor, a lumii create de Dumnezeu. Acest minunat festival reprezintă bucuria de a fi împreună într-un cadru de poveste, în rugăciune si credință. Astăzi am văzut o comunitate unită în jurul Bisericii noastre, dornică să creeze frumosul, să ofere și să ajute cu desăvârșire”.

(Pr. B.I.A.)