Activități social-filantropice în Parohia Țepoaia din Protopopiatul Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu purtarea de grijă a părintelui protopop Abageru Vasile, în ziua de 22 mai, duminica a 5-a după Paști (a samarinencei), în Parohia Țepoaia s-a desfășurat o activitate social-filantropică precedată de o cateheză despre rugăciune “ Rugăciunea personală, familială și comunitară (de obște)", toate acestea în contextul hotărârii Sfântului Sinod al BOR ca anul 2022 să fie „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

 Astfel, după terminarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și susținerea catehezei, copiii ce frecventează cursurile Școlii Primare Țepoaia însoțiți de părinți și doamna învățătoare au primit daruri însemnate din partea parohiei Sfinții Trei Ierarhi din Bacău, păstorita de Pc. Pr. Aurel Cârlan ce au constatat în diferite articole de îmbrăcăminte, destinată să îmbrace copiii cu vârste cuprinse intre 5 si 12 ani, pentru cele mai exclusive evenimente.

Bucurându-se și primind cu mult drag aceste daruri după ce s-au îndulcit cu prăjituri și răcoritoare, împreună cu Pr Ionuț Liviu Apetrei au mulțumit cu recunoștință binefăcătorilor lor pentru această frumoasă zi.

(Pr. Ionuț-Liviu Apetrei)